INFO OVER DE OPLEIDING DOCENTEN BEZOEK ONS AANMELDEN PRAKTISCH
×

European postgraduate in Arts in Sound
1 jaar
Voertaal Engels

INFO OVER DE OPLEIDING

EPAS is een intensieve opleiding van één jaar in geluid, als zelfstandige artistieke discipline en ook in relatie tot een multi-mediale praktijk. Terwijl er ontelbare cursussen bestaan over de interpretatie van visuele informatie van de middeleeuwse schilderkunst tot de hedendaagse reclame, staat het geluid als studiegebied nog in zijn kinderschoenen. Hoewel academische studies vooral de theoretische en conceptuele aspecten van de audio-productie benaderen, blijft men geluid toch meestal als een technisch eerder dan als een esthetisch onderwerp behandelen.

Hieraan wil EPAS een bijdrage leveren: door een praktische opleiding waarin theorie en praktijk constant in wisselwerking staan vanuit een voorgesteld project van de student. De deelnemers zullen in het eerste semester in groep geluid en luisteren niet alleen als een zelfstandige discipline kunnen exploreren maar ook als een discipline in relatie tot de audiovisuele kunsten en media. Dit innovatieve curriculum stelt de ontwikkeling van een creatieve praktijk naast het technisch vak centraal, met research als essentieel onderdeel.

Wij zijn ervan overtuigd dat deze opleiding een internationale context nodig heeft. Hierdoor heeft de deelnemer de mogelijkheid om in één opleiding in contact te komen met de verscheidenheid van praktijken en onderzoeken in Europa. EPAS werd ontworpen door een consortium van Europese universiteiten, filmscholen, kunstscholen en kunstorganisaties met als belangrijkste doel de deelnemers te vormen tot persoonlijke, creatieve en kritische practici die zich binnen de creatieve industrie profileren door hun deskundigheid en zin voor innovatie en creativiteit.

Eén van de sterke punten van dit postgraduaat is het Europese netwerk van instituten en experten waarin de deelnemers worden opgenomen. Zij zullen de mogelijkheid hebben om hun eigen projecten te ontwikkelen binnen een multiculturele omgeving, die hen in staat zal stellen om fundamentele inzichten te verwerven in de verscheidenheid van het Europese denken en de Europese artistieke praktijk.

Om de combinatie met werk mogelijk te maken tijdens het postgraduaat, is het eerste semester georganiseerd in 5 modules van 8 of 9 dagen (twee weekends en de week ertussen). Het eerste semester biedt de mogelijkheid om geluid als discipline te exploreren en ontdekken in relatie tot verschillende andere disciplines.  De modules zijn intensieve workshops met gastprofessoren, experten en lesgevers van de verschilllende instituten.

De modules van het eerste semester vinden plaats in Gent. Enkel de tweede module wordt georganiseerd in Amsterdam. Tijdens het tweede semester werken de deelnemers in één van de partnerinstituten om hun EPAS project te ontwikkelen en af te werken. De deelnemers zullen na afloop van de opleiding een certificaat ontvangen, uitgereikt door de organiserende partners van EPAS.

EPAS is een samenwerking van KASK & Conservatorium en de Nederlandse Film Academie met de steun van Europese partners als ENSA Bourges (F), Edinburgh College of Art (UK), CRiSAP – UAL (UK), Aubagne International Film Festival (F), Film Fest Gent (BE), Overtoon (BE), QO2 (BE), Le Fresnoy – Studio national des arts contemporains Tourcoing (F).

Contact: Raf Enckels

epasound.org

DOCENTEN

Raf Enckels
Els Viaene
Ben Zijlstra
Michel Schöpping

Hans Peter Kuhn
Martin Parker
Annabelle Pangborn
Nicolas Becker

Caoimhe Doyle
Jean MacGrath
Christoph De Boeck

publicaties
BEZOEK ONS

INFOMOMENT
10.09.22, 09:30-12:30

Meer info over wanneer en hoe je ons kan bezoeken.
Ontvang uitnodigingen voor onze bezoekmomenten.

AANMELDEN

Om in te stromen in een postgraduaat neem je deel aan een oriënteringsproef.

AANMELDINGSPROCEDURE

  1. Neem de informatie op epasound.org door.
  2. Registreer je via webreg.hogent.be.
  3. Doe mee aan de proef.
  4. Na het slagen voor de proef kan je je inschrijving online voltooien.

Heb je een vraag? Contacteer het studentensecretariaat.

PRAKTISCH

Studiefiches
Lestabellen
Studiekosten
Studietrajectbegeleiding

european postgraduate in arts in sound (EPAS)