INFO OVER DE OPLEIDING BEZOEK ONS AANMELDEN PRAKTISCH
×

postgraduaat Digital Storytelling (i.s.m. Chase)
1 jaar
Voertaal Engels

INFO OVER DE OPLEIDING

Het Engelstalige postgraduaat Digital Storytelling is gericht op verhalenvertellers met een fascinatie voor internetcultuur en online creativiteit. Creatievelingen die in audio, video, foto en tekst willen verkennen wat het internet te bieden heeft voor verhalenvertellers. Storytelling op sociale media staat centraal: denk aan vloggen, bloggen, social video, podcasting en social photography. Daarnaast duiken we ook dieper in concepten als transmedia, crossmedia, storytools, Virtual Reality, Augmented Reality en Artificial Intelligence en experimenteren we met deze opkomende technologieën.

Iedereen die zichzelf als maker ziet en betere online verhalen wil vertellen, kan zich aanmelden. De opleiding staat open voor alle studenten die in het bezit zijn van een bachelor- of masterdiploma. Als je al ervaring hebt met het maken van foto, video, tekst of audio, is dat mooi meegenomen. Maar het is geen must have. In wekelijkse studio-oefeningen krijg je het onder de knie. Nadat je je hebt ingeschreven en je motivatie hebt ingestuurd, heb je een gesprek met de coördinator van het programma om je ideeën en je werk te bespreken. Als het gesprek positief is, kan je je inschrijving voltooien.

Dit postgraduaat helpt je je vaardigheden in storytelling te verfijnen, in het vinden en bereiken van een online publiek, en je digitale vaardigheden aan te scherpen. Je wordt getraind en geïnspireerd om je verhaal te creëren en te verspreiden met behulp van de nieuwste mediatools, zoals VR & 360, social video, live video, sociale fotografie, longreads, blogs, podcasts, vlogs, etc….

Het programma duurt één academiejaar en bestaat uit 39 ECTS-studiepunten, verdeeld over vijf opleidingsmodules:

De eerste drie colleges worden gecombineerd met praktische opdrachten waar je tijdens ateliertijd aan werkt. De laatste twee bestaan uit zeer nuttige en uitgebreide praktijkopdrachten: onder begeleiding van een tutor ontwikkel je een project dat een antwoord geeft op een realistisch vraagstuk dat uit verschillende maatschappelijke sectoren kan komen. Individueel of in een kleine groep ga je stage lopen in België of een ander land. Ten slotte ontwikkel je je eigen afstudeerproject onder begeleiding van professionele mediacoaches.

De lessen vinden plaats op maandag- en woensdagavond van oktober tot maart. Vanaf dan werk je verder aan je afstudeerproject en loop je stage. Op donderdagen werk je van oktober tot het einde van het jaar samen met andere studenten. Elke week zijn er opdrachten die gelijk staan aan een dag werk meer of minder. Gedurende het jaar zijn dat er niet minder dan 5. Het inschrijvingsgeld bedraagt 3450 euro (onder voorbehoud).

Het programma wordt in het Engels gegeven. Er is een online motivational talk en een intake. Er is veel vraag naar professionele digitale verhalenvertellers, wat niet verwonderlijk is, want verhalen zijn bij uitstek geschikt om een boodschap over te brengen. Dit is een zeer praktische opleiding. Na deze opleiding ben je klaar voor de creatieve digitale mediasector. Het zal niet lang meer duren voor elk bedrijf een beroep doet op digital storytellers om hun verhaal over te brengen. Afgestudeerden van onze opleiding zijn nu professionele mediamakers, hetzij in hun eigen mediaproductiebedrijven, als content specialists voor grotere organisaties of met hun eigen artistieke verhalen voor een online publiek.

Contact: Pieter Blomme, opleidingscoordinator.

Dit postgraduaat is een initiatief van KASK & Conservatorium en Chase Academy.

publicaties
presentaties
BEZOEK ONS

INFOMOMENT
10.09.22, 09:30-12:30

Meer info over wanneer en hoe je ons kan bezoeken.
Ontvang uitnodigingen voor onze bezoekmomenten.

AANMELDEN

Registreer je via webreg.hogent.be
Je ontvangt dan de nodige instructies om je inschrijving te voltooien. Alles kan online gebeuren.

Heb je een vraag over het aanmeldingsproces? Contacteer het studentensecretariaat.
Heb je een vraag over de opleiding? Contacteer pieter.blomme@hogent.be

PRAKTISCH

Studiefiches
Lestabellen
Studiekosten
Studietrajectbegeleiding

postgraduaat in Digital Storytelling

Mauranne Geenen
Siska Vandecasteele, Photophobia

Showreel
Azam Masoumzadeh