INFO OVER DE OPLEIDING AANMELDEN
×

international master in composition for screen (InMICS)
2 jaar
Voertaal Engels

INFO OVER DE OPLEIDING

De Internationale Master in Composition for Screen (InMICS) is een opleiding gericht op internationale studenten die als componist voor audiovisuele media willen gaan werken. InMICS werd opgericht door Europese en Canadese partners, vier gerenommeerde Conservatoria enerzijds en vier gevestigde organisaties uit het professionele veld anderzijds: KASK & Conservatorium, CNSMD de Lyon, Conservatorio di Musica G.B. Martini Bologna, Faculté de Musique Université de Montréal, Festival International du Film d’Aubagne, Fondazione Cineteca di Bologna, Film Fest Gent, Permission Inc. Montréal.

Dit tweejarige programma biedt gevorderde studenten de kans om hun vaardigheden aan te scherpen, hun talenten te delen en hun eigen persoonlijkheid en projecten te ontwikkelen binnen een internationale, professionele omgeving. InMICS leidt componisten op die zeer bekwaam zijn, maar ook individueel, creatief, kritisch bewust, innovatief en professioneel in hun aanpak. InMICS leidt componisten op tot zeer gespecialiseerde, individuele, creatieve, kritische en innoverende professionals die de cultuurindustrieën van morgen zullen vormgeven.

Een essentieel onderdeel van de International Master in Composition for Screen (InMICS) is het InMICS Composer Lab. Dit programma biedt de studenten de unieke kans om deel te nemen aan een reeks intensieve masterclasses, workshops en trainingssessies gegeven door gerenommeerde professionals. Het InMICS Composers Lab wordt georganiseerd door en vindt plaats op de drie deelnemende festivals: Film Fest Gent, Festival International du Film d’Aubagne en het Krakow Film Music Festival. De studenten worden ondergedompeld in een internationale professionele omgeving.

InMICS en InMICS composers lab kwamen tot stand met de steun van het Creative Europe Culture Programma van de Europese Unie.

We verwelkomen aanmeldingen van iedereen die al muziek voor het scherm componeert. Een bachelordiploma in muziek of gelijkwaardig is wel vereist. Kandidaten worden in de eerste plaats beoordeeld op hun creatief vermogen, gekoppeld aan een diepgaande interesse in muziek en visuele media.

Gedetailleerde informatie over het curriculum en de aanmeldingsprocedure vind je op inmics.org.

publicaties
AANMELDEN

Je vindt alle informatie over de aanmeldingsprocedure van InMICS op inmics.org.
Vanaf 15 december 2021 tot 17 januari 2022 kan je kandideren voor de periode 2022-2024.

composition for screen (InMICS)

foto: Francesco Burlando
foto: Francesco Burlando
foto: Francesco Burlando
foto: Francesco Burlando
foto: Francesco Burlando
foto: Francesco Burlando
foto: Francesco Burlando