INFO OVER DE OPLEIDING BEZOEK ONS PRAKTISCH
×

bachelor + master audiovisuele kunsten
afstudeerrichtingen film, animatiefilm
3 + 1 jaar

INFO OVER DE OPLEIDING

De afstudeerrichtingen animatiefilm en film vormen samen de opleiding audiovisuele kunsten. Beide richtingen zijn ontstaan binnen de lange traditie van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (KASK). Film groeide vanuit de ateliers fotografie, terwijl animatiefilm zijn wortels heeft in de toenmalige ateliers sierkunst en tekenkunst. Dat onze audiovisuele opleiding op een organische manier tot stand is gekomen binnen de opleiding beeldende kunsten, zorgt voor een bijzondere benadering.

Wij leiden filmmakers op, kunstenaars die zich op een eigenzinnige manier inschrijven in het audiovisueel landschap. Daarom vormt persoonlijkheidsontwikkeling een essentieel onderdeel van de opleiding. De trajecten animatiefilm en film van KASK & Conservatorium hechten grote waarde aan het atelierprincipe. Al doende leren. Hierbij doorlopen studenten allerlei deelaspecten van het filmmaken, zodat ze voeling krijgen met het hele proces én een eigen positie innemen in het audiovisuele veld.

Wij richten ons niet tot specifieke beroepstakken, het audiovisuele veld verandert daarvoor veel te snel. Het digitale tijdperk zorgt voor een enorme verruiming van de mogelijkheden, maar tegelijk voor zeer veel specialisaties. De basisvragen blijven evenwel dezelfde: wat wil ik overbrengen naar een publiek en hoe doe ik dat? Hoe creëer ik beeld en klank om dat te bereiken? Hoe ga ik om met het tijdsaspect van het medium film en animatiefilm? Waar ligt mijn persoonlijk verhaal? Het zijn deze vragen waarop studenten in dialoog met de docenten hun individueel antwoord trachten te formuleren. En dat in een wisselwerking van denk- en maakprocessen die elkaar bevruchten, en die op zoek gaan naar de meest fundamentele artistieke drijfveren van elke student.

Publicaties
BEZOEK ONS

INFODAGEN
25.06.22, 09:30-12:30
10.09.22, 09:30-12:30

Meer info over wanneer en hoe je ons kan bezoeken.
Ontvang uitnodigingen voor onze bezoekmomenten.

PRAKTISCH

Studiefiches
Lestabellen
Studiekosten
Studietrajectbegeleiding

audiovisuele kunsten

KIES EEN TRAJECT

film


animatiefilm